Brief aan de familie van 22 maart

22/3/2021

Afspraken binnen ons woonzorgcentrum

Beste familie,

 

In de vorige brief lieten wij u weten dat de twee nauwe contacten om de twee weken kunnen veranderen. Dat betekent dat elke bewoner vanaf maandag 22 maart tem zondag  4april twee nieuwe nauwe contacten kan kiezen.

Als de nauwe contacten de komende periode veranderen mag u mailen naar onthaal@tenanker.be of naar griet@tenanker.be.
Als u niets laat weten gaan wij er van uit dat de nauwe contacten dezelfde blijven.
Graag vermelden in uw mail:

- Naam bewoner + kamernummer

- Naam bezoeker + telefoonnummer + relatie met bewoner (bv zoon, buurvrouw,…)

De overheid benadrukt dat registratie heel belangrijk blijft. Vandaar dat het belangrijk is dat wij over bovenstaande gegevens beschikken.

 

Steeds meer mensen krijgen een uitnodiging om gevaccineerd te worden in het vaccinatiecentrum. Ook 85-plussers hebben al een brief ontvangen of zullen die heel binnenkort ontvangen.

Nieuwe bewoners van Ten Anker zijn vaak nog niet gevaccineerd. Ook ouderen die momenteel in kortverblijf verblijven bij ons hebben meestal hun vaccin tegen Covid-19 nog niet gekregen.
De nieuwe bewoners en mensen uit kortverblijf kunnen heel binnenkort de uitnodiging krijgen, ofwel op het adres van wzc Ten Anker, ofwel op hun thuisadres. Er is vaak niet zoveel tijd tussen het ontvangen van de brief en de dag van de vaccinatie. Het is dus van belang dat de familie en/of contactpersoon de brievenbus van de 85-plusser regelmatig leeg maakt.
Denk niet dat bewoners van het woonzorgcentrum via ons nog zullen gevaccineerd worden, onze vaccinatierondes zijn voorbij, wij beschikken niet over vaccins en kunnen die ook niet meer aanvragen.

Het is van groot belang dat er op de uitnodiging voor de vaccinatie gereageerd wordt. Daarom willen wij alle families en contactpersonenvragen om ons te verwittigen als u weet heeft van een uitnodiging.

Wij zullen zelf ook families contacteren om samen het nodige te regelen.

Voor nieuwe bewoners en hun bezoek herhalen wij de bestaande afspraken hieronder:

De bezoekregeling sinds 23 februari:

Elke bewoner kan twee nauwe contacten kiezen voor een periode van twee weken.
LET WEL: er mag maar één bezoeker op bezoek komen per bewoner (kamer) per dag! De twee nauwe contacten mogen dus niet op dezelfde dag op bezoek komen!

U kunt op bezoek komen elke dag van de week behalve op zondag.
De bezoekuren zijn van 13u30 tot 16u30.

De bewoner mag de voorziening verlaten en kan buiten nog een beperkt aantal mensen zien. Dit naar analogie met wat voor elke burger telt, weliswaar op veilige afstand of met mondmasker. Een winkelbezoek bv kan, een bezoek aan meerdere familieleden niet (met uitzondering van de nauwe contacten).

 

Testen van bezoekers.

Als u op bezoek komt naar Ten Anker kunnen wij u testen op covid 19. Dit is geen verplichting, maar het biedt u de kans om uw mama, papa,… op een veiligere manier te bezoeken. Het is voor ons niet mogelijk om iedere bezoeker te testen dus hebben wij er voor gekozen om enkel te testen op dinsdag van 14u tot 15u. Als u graag getest wil worden geef dan bij voorkeur vooraf een seintje(griet@tenanker.be of 058 23 45 41).
Wij testen bezoekers met een ‘sneltest’. De verpleegkundige neemt met een wisser een staaltje uit uw neus. Na 15 minuten is het resultaat gekend. Het resultaat van deze test is niet 100% betrouwbaar. Als u zeer veel virus in zich heeft (dus als u een ‘superverspreider’ bent) dan zal die sneltest dat zeker detecteren en zal u positief testen. Als u negatief test dan is er nog steeds kans dat u toch besmet bent, maar dan heeft u minder virus in zich. U kunt dan toch anderen besmetten, maar de kans is iets kleiner. Mondmasker dragen èn afstand houden blijven dus belangrijk.

 

Bezoek op kamer:

-         Bij het binnenkomen draagt u een chirurgisch mondmasker, wordt uw temperatuur gemeten, wordt u geregistreerd en wast en ontsmet u uw handen vooraleer u naar de kamer gaat.

-         Bezoek kan enkel op kamer, niet in de gemeenschappelijke ruimtes.

-         U gebruikt de lift of de trap aan het onthaal om naar boven te gaan.

-         U gaat rechtstreeks naar de kamer. Het is nog steeds niet toegelaten om rond te wandelen in de gangen of leefruimtes of om binnen te gaan bij andere bewoners.

-         Als u terug weg gaat neemt u op de verdieping de lift aan de kant van Nieuwpoort Stad, er hangt bewegwijzering. U verlaat Ten Anker via de uitgang aan de zijkant van het gebouw.

-         Kinderen onder de 18 jaar kunnen niet op de kamer komen, wel in de babbelbox of buiten.

-         Er zijn werken aan de gang op de tweede verdieping. Dat geeft soms lawaaihinder. Mocht het lawaai zo storend zijn dat een gesprek met de bewoner niet mogelijk is dan mag u bellen met het oproepsysteem in de kamer. Een medewerker van de dienst kan u dan een andere plaats aanwijzen.

-         Door de werken op de tweede verdieping moetenbezoekers van een aantal bewoners een andere lift nemen naar Strandcabine. Volgde wegwijzers!

-         De cafetaria mag nog niet heropend worden.

-         We rekenen erop dat u niet op bezoek komt indien u ziek bent of op vakantie was ineen risico gebied.

-         Er kan geen bezoek komen bij bewoners die in quarantaine zijn of die ziek zijn . Het is aan te raden om bij twijfel vooraf de afdeling op te bellen.
Lichtschip 0492 72 54 93 (recent gewijzigd !)
Viertorre 0492 72 58 69
Strandcabine 0492 72 58 78
Golfbreker 0499 75 41 81
Kraainest 0490 66 08 65

 

Babbelbox:

-         Een bezoek in de babbelboxen kan op woensdag en vrijdag. Bezoek buiten deze uren is bespreekbaar.

-         Bellen voor een afspraak kan tussen 9u en 11u30 op het nummer 058 23 45 41 (onthaal).

-         Voor de babbelbox in Lichtschip kunt u reserveren op 0492 72 54 93.

 

VideoCall via Skype of Messenger:

-         Reservatie op het nummer: 0492 72 54 89.

 

Veel gestelde vragen + antwoorden:

Mag de familie na overlijden de kamer komen leegmaken?

o   Dat mag, maximum met twee personen.

o   Dit kan buiten de bezoekuren mits afspraak en registratie aan het onthaal.

Wie mag met twee personen op bezoek komen?

o   Bezoekers die begeleiding nodig hebben om tot in de kamer te geraken.

Mogen kinderen op bezoek komen?

o   Neen, kinderen en jongeren (-18 jaar) kunnen een bezoek brengen via de babbelbox of buiten. Zij mogen niet op bezoek in de kamer.

Wanneer kunnen we op bezoek komen bij een palliatieve bewoner?

o   Er is mogelijkheid om te ‘waken’. Er zijn dus geen beperkte bezoekuren. Wij vragen wel om vooraf de dienst te bellen om uw bezoek aan te kondigen.

o   Kinderen en jongeren kunnen afscheid komen nemen op voorwaarde dat ze een mondmasker dragen.

o   Er mogen maximum twee bezoekers tegelijkertijd op de kamer.

Mag de bewoner mee naar een familiefeest?

o   Neen, voorlopig wordt dit niet toegestaan.

Kan de bewoner deelnemen aan een begrafenis of huwelijk?

o   Omdat dit uitzonderlijke gelegenheden zijn kan dit mits volgende voorwaarden:

-  Er kan enkel deel genomen aan de plechtigheid.

-  Daarna verblijft de bewoner 10 dagen in quarantaine en volgt er een test op dag 1 en dag 9.

SAS

Het sas blijft toegankelijk buiten de bezoekuren. U kunt er het vuil linnen ophalen en boodschappen en propere was zetten die wij dan op de kamer bezorgen. Het sas bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, volg de pijlen ‘sas’.

Al deze maatregelenzijn tijdelijk en deze kunnen altijd bijgestuurd worden.

 

Met vriendelijke groeten,

Het crisisteam.

Artikel geplaatst op

22/3/2021