Corona Update

21/1/2021

Woonzorgcentrum sluit deuren t.e.m 8/02/21. Babbelboxen zullen 5 dagen per week open zijn. Toediening 2de vaccinatie op 1 februari 2021.

Beste familie,

Wij willen u van harte danken voor het begrip dat we kregen voor de beslissing die wij namen afgelopen maandag om de deuren van Ten Anker te sluiten voor bezoekers. Wij zijn er ons van bewust dat het erg zwaar kan zijn om niet op bezoek te mogen komen en vooral om als bewoner geen bezoek te kunnen ontvangen. Het is iedere keer opnieuw een moeilijke evenwichtsoefening tussen menselijkheid en veiligheid.

Alle woonzorgcentra van de eerstelijnszone Westkust&Polder hebben na overleg met artsen beslist om alle woonzorgcentra in die regio te sluiten tot 7 dagen na de 2de vaccinatie van de bewoners. Aangezien onze voorziening al op 11 januari de 1ste dosis van het vaccin kon toedienen betekent dat slechts een sluiting tot en met maandag 8 februari. Dit is dus één week langer dan dat we tot nu toe hadden gecommuniceerd.

Vanaf dinsdag 9 februari mogen de bewoners opnieuw bezoek ontvangen. Meer concrete info hierover volgt.

De babbelboxen zijn momenteel de enige manier om op bezoek te komen in Ten Anker. Heel veel families maken daar graag gebruik van. We hebben de babbelbox-afspraken uitgebreid tot 5 dagen per week en hebben ook de uren waarop u een afspraak kunt maken uitgebreid. Opdat iedere bewoner de kans zou krijgen om wekelijks bezoek te ontvangen in de babbelbox vragen wij om maximum 3 afspraken te plannen per bewoner per week.

Van harte dank voor uw begrip. Wij hopen samen met u dat het toedienen van de tweede dosis van het vaccin op 1 februari niet in het gedrang komt.

Met vriendelijke groeten,

Het crisisteam.

Artikel geplaatst op

21/1/2021